Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassisk lasagne

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt. Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut. Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra 45 minuter–1 timme under lock. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.
  2. Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka några minuter. Dra såsen från värmen och rör i osten och smaka av med salt. Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på ett lager lasagneplattor och sedan köttfärssås. Fortsätt varva sås, plattor och köttfärssås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.