Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lika god som mättande. I större form blir den betydligt bättre som dubbel sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till tomatsåsen.
  2. Fräs kött- eller quornfärsen i lite matfett, samtidigt som bechamelsåsen kokas: Fräs smöret, vispa ner mjölet. Visa ner mjölken, koka upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter, vispa ner kryddorna.
  3. Häll tomatsåsen över färsen och låt puttra ihop. Varva färssås och lasagneplattor (såsen i botten) i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen, toppa med riven ost. Gratinera i 200-225 grader i ugnen, 35-45 minuter.
  4. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.