- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
I min familj är vi förtjusta i lax. Här är ett av mina favoritrecept. Min matlagningsprincip.
Hög fetthalt - låg andel kolhydrater i rätten - välkryddad mat. Bon appétit!
Instruktioner
- Använd färska eller frysta laxfiléer. De frysta ska i så fall tinas upp först. Hacka vitlöken. Smält 4 msk smör i en stekpanna. Fräs vitlök, spenat och purjolök tills spenatbladen har krympt ihop. Tillsätt fond och grädde och låt koka en stund så att grädden reduceras något. Lägg i ädelosten och låt smälta. Krydda. Lägg i laxfiléerna och låt sjuda i grädden tills den är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
- Skär under tiden blomkål och broccoli i buketter. Koka dessa i samma kastrull i lättsaltat vatten cirka 5-7 minuter eller tills de är något mjuka men ej sönderkokta. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar.
- Smält 50 g smör.
- Servera laxen med blomkålen och broccolin. Häll smält smör på dessa vid serveringen. Servera gärna en sallad till.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar