Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med färsk spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I min familj är vi förtjusta i lax. Här är ett av mina favoritrecept. Min matlagningsprincip. Hög fetthalt - låg andel kolhydrater i rätten - välkryddad mat. Bon appétit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd färska eller frysta laxfiléer. De frysta ska i så fall tinas upp först. Hacka vitlöken. Smält 4 msk smör i en stekpanna. Fräs vitlök, spenat och purjolök tills spenatbladen har krympt ihop. Tillsätt fond och grädde och låt koka en stund så att grädden reduceras något. Lägg i ädelosten och låt smälta. Krydda. Lägg i laxfiléerna och låt sjuda i grädden tills den är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
  2. Skär under tiden blomkål och broccoli i buketter. Koka dessa i samma kastrull i lättsaltat vatten cirka 5-7 minuter eller tills de är något mjuka men ej sönderkokta. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar.
  3. Smält 50 g smör.
  4. Servera laxen med blomkålen och broccolin. Häll smält smör på dessa vid serveringen. Servera gärna en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.