Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med lime och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Underbart god, enkel och hyfsat sund mat som passar såväl vardag som fest! Ta i lite lime i taget och smaka av, det blir ganska mycket smak av en hel lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tvätta limefrukten och riva skalet fint och pressa ur saften i en skål. Blanda ihop limesaften med crème fraîche och hackad spenat. Smaka av med chilikrydda, salt och fem sorters peppar.
  2. Smörj en ungssäker form och bred ut lime- och spenatsåsen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå, krydda dem gärna med fem sorters peppar och eventuellt lite lime (inte för mycket!), och sätt in formen i ugnen i 200 grader, i ca 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.