En lätt och fräsch dilldressing förhöjer smaken på kokt lax, sparris och pasta. En kall sommarrätt.
Instruktioner
- Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av. Blanda den i en skål med olivoljan. Låt svalna till rumstemperatur.
- Skär citronen i skivor. Lägg laxen i en låg stor gryta eller i en stekpanna och fyll på med vatten så att laxen täcks. Tillsätt citronskivor och lagerblad. Koka fisken på medelvärme i ca 15 minuter tills den lätt delar sig i skivor om den sticks med en gaffel. Lägg laxen på ett fat och täck över med plastfolie. Låt fisken svalna i kylskåpet. Spara ½ dl av kokspadet.
- Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, kokspad, citronsaft, dill och salt. Blanda väl.
- Blanda pasta, sparris och 2½ dl av dressingen och portionera upp på tallrikar. Lägg laxen ovanpå och droppa lite dressing över laxen. Garnera med dill och servera återstående dressing bredvid i en skål.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar