Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med pasta och sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt och fräsch dilldressing förhöjer smaken på kokt lax, sparris och pasta. En kall sommarrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av. Blanda den i en skål med olivoljan. Låt svalna till rumstemperatur.
  2. Skär citronen i skivor. Lägg laxen i en låg stor gryta eller i en stekpanna och fyll på med vatten så att laxen täcks. Tillsätt citronskivor och lagerblad. Koka fisken på medelvärme i ca 15 minuter tills den lätt delar sig i skivor om den sticks med en gaffel. Lägg laxen på ett fat och täck över med plastfolie. Låt fisken svalna i kylskåpet. Spara ½ dl av kokspadet.
  3. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, kokspad, citronsaft, dill och salt. Blanda väl.
  4. Blanda pasta, sparris och 2½ dl av dressingen och portionera upp på tallrikar. Lägg laxen ovanpå och droppa lite dressing över laxen. Garnera med dill och servera återstående dressing bredvid i en skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.