Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med purjolök och grädde

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så enkelt, och så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt på potatisen om du ska ha sådan till.
  2. Har du en laxsida lägger du den i en ugnsform med fjällen nedåt. Har du fyra portionsbitar lägger du dem brevid varandra i en ugnsform. Salta och peppra efter smak.
  3. Skär upp purjolöken i vilka bitar du vill egentligen, jag brukar skära dem i ca 5 mm bitar. Gillar du dill, vilket jag inte gör, kan du ha i det med. Kan vara skönt att äta en fiskrätt utan dill också.
  4. Strö över purjolöken över laxen och häll över grädden. Ha inte för stor form för denna rätt, då blir 3 dl grädde för lite. Sätt in i ugnen i 30 minuter, cirka.
  5. Ät med kokt potatis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.