Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och cocossoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lite "lagom" thailändsk god och snabb soppa. Om man vill ha en matigare soppa, kan man tillsätta ris. Jag gör det om det blir lite soppa över och behöver dryga ut lunchlådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv ingefära och vitlöken.
  2. Skala och slanta morötterna tunt.
  3. Ansa broccolin i små buketter. Skär paprikan i bitar och salladslöken i skivor.
  4. Fräs morötterna och ingefärs- och vitlöksrivet i oljan tillsammans med thaicurryn i en gryta ett par minuter. Ska inte brynas.
  5. Tillsätt cocosmjölk, sweet chilisås, fisksås, paprikan och salladslöken. Rör om och koka upp.
  6. Dela laxen i mindre ”ätvänliga” bitar och lägg i grytan. Sjud sakta tills fisken är klar. Tar 7-8 minuter.
  7. Lägg i broccolibuktterna när laxen är nästan klar så att de blir precis klara.
  8. Smaka av med pressad lime (färdig på flaska går bra), ev. salt och limepeppar.
  9. Lägg i räkorna precis före serveringen, så att de blir varma.
  10. Servera med ris till om du vill ha en matigare soppa. Eller ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.