Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och grönkålslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik, krämig och lättlagad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krama ur vätskan ur grönkålen. Fräs kålen med pressad vitlök i smör i en stekpanna några minuter. Pudra över vetemjöl. Tillsätt mjölken, lite i taget under omrörning. Låt koka upp. Tillsätt finrivet citronskal och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda ner hälften i grönkålsröran.
  3. Skär laxfilén i tärningar. Blanda med citronjuice, salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattor, laxen och grönkålsröran i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med grönkålsröran. Smula över resterande fetaost. Ställ in mitt i ugnen i 35-40 minuter.
  5. Servera gärna lasagnen med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.