Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och kräfttartar i saffransgelé

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Fisk och skaldjur tillsammans med saffran är välbekanta smaker. Komplettera gärna med små knapriga crostini

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka lax och kräftstjärtar. Skala och finhacka löken. Blanda lax, kräftstjärtar och lök med resterande ingredienser. Fördela i glaskoppar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och hummerfond med saffran, salt och citronsaft. Låt svalna något. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saffransbuljongen. Fördela buljongen i glasen och ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
  3. Garnera tartaren med dill och vattenkrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.