Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax-och potatissallad

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Rätt ofta köper jag hem ett paket kallrökt eller gravad lax. Ibland "gör jag något" av det eller så tar jag en skiva lax på knäckebröd bredd med ett lager senap istället för smörgåsmargarin. Koka några potatisar dagen innan och sedan är det lätt att göra min potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen gärna dagen innan. Koka äggen. Låt kallna.
  2. Ta fram äggskäraren och skär äggen och de skalade potatisarna på längden och på tvären direkt ner i en skål.
  3. Rör ihop dill (gräslök), den tunt skivade purjolöken, senap, salt i gräddfilen och häll den över potatisen o äggen. Rör om.
  4. Klipp ned tunna strimlor av laxen i salladen. Rör hastigt ihop allt. Sätt in skålen i en plastpåse i kylskåpet och smaka till sig någon timme.
  5. Ställ eventuellt fram ytterligare ett pkt gräddfil vid serveringen. Någon kanske föredrar en lösare konsistens. Tips: Gott med en skiva riktigt grovt knäckebröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.