Lyxiga och smakrika biffar med god sås.
Instruktioner
- Hacka laxen mycket smått, nästan till en smet. Hacka kräftstjärtarna något grövre. Skala och riv ner ingefäran i en bunke. Hacka koriandern fint. Skrapa ner i bunken tillsammans med fisk- och kräfthacket. Rör ihop med ägget. Salta och peppra. Forma till 8 små biffar och ställ kallt.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka vitlöken fint. Skölj chilifrukten. Smaka på en flisa; är den mycket het så ta bort kärnorna och de vita hinnorna, annars kan du direkt skiva chilin tunt. Hacka cashewnötterna grovt. Skölj sugar snapsen. Sojabönorna behöver inte tinas.
- Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Fräs de två bönsorterna någon minut på hög värme. Strö i vitlöken och chilin och fräs ytterligare någon minut. Skvätt över sojan och rör om. Skopa upp på ett fat och täck med folie.
- Torka ur stekpannan, hetta upp resten av oljan. Stek färsbiffarna på medelvärme ett par minuter på varje sida. Häll i fisksåsen och kokosmjölken, låt puttra någon minut.
- Servera biffarna med kokt ris och bönorna. Strö över cashewnötterna.
Publicerat den
5 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar