- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Denna rätt kan man variera med att byta ut laxen mot räkor, eller varför inte använda sig av båda två?
Instruktioner
- Stek laxen och skär den i bitar, eller skala räkorna. Sätt därefter på en stor kastrull ed lättsaltat vatten till pastan, (2-3 tsk salt per liter vatten).
- Koka upp créme fraiche, vin och hummerfond till hummersåsen. Låt koka sakta ca 5 min och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att vispa ner 1/2 msk smör.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Har du i någon matsked olja i pastakoket minskar du risken för att vattnet ska skumma över, samtidigt som pastan inte klibbar ihop då kokvattnet slås av.
- Skär sparrisen i slantar, men låt knopparna vara hela. Undvik att ta med den tjockaste delen av stjälken längst ner om den verkar träig. Bryn 2 msk smör lätt i en stekpanna med "släpp lätt-beläggning" och fräs sparrisen några minuter under omrörning. Tillsätt parmesanost precis på slutet och rör om hastigt.
- Blanda laxen/räkorna med den nykokta, heta och väl avrunna pastan och fördela den på två stora, helt djupa varma tallrikar. Ringla hummersås över och skeda upp parmesansparrisen i mitten. (Variant: rör ner laxen/räkorna i hummersåsen och servera med pastan). Garnera ev. med någon kryddört.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar