Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och sparris med hummersås och tagliatelle

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna rätt kan man variera med att byta ut laxen mot räkor, eller varför inte använda sig av båda två?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek laxen och skär den i bitar, eller skala räkorna. Sätt därefter på en stor kastrull ed lättsaltat vatten till pastan, (2-3 tsk salt per liter vatten).
  2. Koka upp créme fraiche, vin och hummerfond till hummersåsen. Låt koka sakta ca 5 min och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att vispa ner 1/2 msk smör.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Har du i någon matsked olja i pastakoket minskar du risken för att vattnet ska skumma över, samtidigt som pastan inte klibbar ihop då kokvattnet slås av.
  4. Skär sparrisen i slantar, men låt knopparna vara hela. Undvik att ta med den tjockaste delen av stjälken längst ner om den verkar träig. Bryn 2 msk smör lätt i en stekpanna med "släpp lätt-beläggning" och fräs sparrisen några minuter under omrörning. Tillsätt parmesanost precis på slutet och rör om hastigt.
  5. Blanda laxen/räkorna med den nykokta, heta och väl avrunna pastan och fördela den på två stora, helt djupa varma tallrikar. Ringla hummersås över och skeda upp parmesansparrisen i mitten. (Variant: rör ner laxen/räkorna i hummersåsen och servera med pastan). Garnera ev. med någon kryddört.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.