Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och torskpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch och lättlagad fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Skär filéerna i 3 cm stora tärningar. Lägg tärningarna i en skål, droppa över citronsaft och ställ åt sidan.
  2. Skölj salladslöken och skär den i 2 cm stora bitar. Skala och skiva kålrabbin och morötterna. Skölj och ansa selleristjälkarna och skiva dem fint. Ansa zucchinin, dela den i fjärdedelar på längden och skär den i 3 cm långa bitar.
  3. Ta upp fisken ur skålen med en hålslev så att den rinner av väl. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och bryn fisken runtom. Ta upp fisken ur stekpannan och ställ åt sidan. Lägg grönsakerna i stekpannan och stek under omrörning.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin och buljong, lägg på locket och sjud 7 minuter på medelvärme. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, lägg på locket och sjud 4 minuter på svag värme. Strimla basilikan grovt, strö den över rätten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.