Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med chiliräkor och lime- och dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch och lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form. Pensla med olja och salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen utom dillen och koka upp. Smaka av.
  3. Dillen blandas ner strax före serveringen. Salta och peppra fisken och låt den ligga medan räkorna fräses i lite smör med vitlök och tunnskivad chilifrukt.
  4. Rengör stekpannan och stek laxen i nytt smör på båda sidor ca 8 minuter totalt.
  5. Lägg upp laxen på en bädd av sallad och kokt sparris. Arrangera räkorna ovanpå och servera den ugnsbakade potatisen och såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.