Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med tomat och vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig och lättlagad gryta med underbara, klassiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchini i små tärningar, grovhacka burktomaterna. Spara spadet.
  2. Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter. Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera laxgrytan med rostad bröd och en klick créme fraiche med finriven vitlök i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.