Matig och lättlagad gryta med underbara, klassiska smaker.
Instruktioner
- Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchini i små tärningar, grovhacka burktomaterna. Spara spadet.
- Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter.
Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxgrytan med rostad bröd och en klick créme fraiche med finriven vitlök i.
Publicerat den
17 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar