Tröttnar man på vanlig lasagne är detta ett utmärkt alternativ.
Instruktioner
- Ansa och skär lök, zucchini, blekselleri, fänkål och paprika i mindre bitar.
- Fräs grönsakerna med smör i kastrull. Tillsätt passerade tomater och smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Låt sjuda några min.
- Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den sedan i tunna skivor. Skär mozzarella i så tunna skivor som möjligt. Skiva även de färska tomaterna.
- Smöra en ugnsäker form. Varva lasagneplattor med skivad tomat, tomat- och grönsaksröra, lax och mozzarella. Minst tre varv bör det vara. Avsluta med lasagneplatta, tomat- och grönsaksröra och mozzarella.
- Grädda 40 min i 175 g. Täck gärna över lasagnen under 15 min för att inte lasagneplattorna ska bli för hårda i kanterna.
- Lasagnen serveras med citron och grönsallad.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar