Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpytt med rabarber och sötsyrlig senapscréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabblagad laxrätt med massor av knapriga grönsaker som brukar tilltala alla smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär morötter, potatis och squash i tärningar. Även laxen. Skiva rabarbern och salladslökarna med blast.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, förväll morötter och potatis i 3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Låt rabarberskivorna smälta lite långsamt i en kastrull med 1 msk vatten. Låt svalna.
  3. Senapscréme: Häll sirap och citronsaft i en skål och blanda. Rör i senapen. Vispa sist ner créme fraiche, lite i taget och avsluta med finklippt dill.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs rotfrukterna med squash och lök. Lägg i rabarber och lax och låt allt hastigt bli varmt.
  5. Servera pytten med senapscrémen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.