Rosta bröden och ta ut hjärtan med pepparkaksformar. Bred på färskosten.
Dela laxen i ca 2,5 cm breda remsor och strö på rikligt med peppar.
Rulla skivorna till rosor. Håll ihop rosen längst ned med en tandpetare så att det blir som en pil.
Placera dem i mitten på brödhjärtat. Lägg försiktigt basilikablad vid sidan av rosen som rosblad.
Färskosten:
Blanda yoghurt och gräddfil i en kastrull och värm upp försiktigt till ca 37-40 grader så att det bildas till en grynig massa. Låt rinna av genom kaffefilter. Låt rinna av minst t timmar eller helst över natten i kylskåpet.
Krydda med salt, peppar, pressad vitpeppar och citronskal. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar.
Krydda med efter smak av färska örter.
Basilikacréme:
Blanda ihop alla ingredienser.
Garnera med cocktailtomater, röd och gul, gurkstrimlor och basilikacréme.