Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxrullader á la västerbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Färska laxskivor rullas med riven västerbottensost inuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i skivor. Lägg dem på t ex en skärbräda och strö riven västerbottenssost över. Rulla ihop. Lägg dem tätt i en ugnsfast form. Blanda 3 dl grädde, 1 dl vitt vin, 1 dl vatten, 1 tärning fiskbuljong, 2 msk smör och 2 msk vetemjöl. Värm såsen och häll den över rullarna. Gratinera i ugn i 200 - 225 grader i ca 20 minuter. Tag ut och lägg klickar med löjrom över. Strö över hackad rödlök och garnera med lime eller citronskivor.
  2. Servera med pressad mandelpotatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.