Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxschnitzel med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut laxskivorna på en bädd av grovt salt. Pensla skivorna med olja och krydda med citronpeppar och ev. lite salt. In i ugnen ca. 10-15 min beroende på skivornas tjocklek.
  3. Gör under tiden såsen. Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare. Strimla skalen mycket fint. Koka strimlorna i vatten i 1 min. slå sedan bort vattnet. Koka upp creme frachen och grädden med citronstrimlorna, buljongtärningen samt 1 tsk. citronsaft. Koka såsen ett par minuter och smaka av. Såsen är klar för servering.
  4. Bjud pressad potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.