Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och vaniljkräm med färska bär

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Lent och smäktande. Limens syrlighet bryter underbart mot krämens sötma. Välj bär efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Smält den långsamt i en skål över sjudande vatten. Lyft bort skålen och rör chokladen slät.
  2. Värm grädde och créme fraiche tillsammans till strax under kokpunkt, häll gräddblandningen i en fin stråle ner i chokladen. Vispa hela tiden så att krämen förblir slät.
  3. Rör sist ner vaniljsocker och rivet limeskal. Fördela krämen i glas eller små skålar. Låt kallna i kylskåp.
  4. Lägg på bären vid servering och gärna en eller ett par kakor bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.