Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limekyckling med ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig rubbing som kycklingen steks i som möter en ljummen och lite syrlig potatissallad. Fräscht och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mortla eller mixa alla kryddor fint till kycklingen. Salta kycklingen och strö på kryddblandningen. Stek kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills den fått fin färg. Stek klart i 150 gradig ugn till en innertemperatur på 65 grader.
  2. Koka potatisen mjuk under lock tillsammans med limeblad och buljongtärningar. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något. Vänd ner finhackad lök, finrivet skal och saft av lime, grovt hackade örter och rapsolja. Smaka av med flingsalt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.