Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limoncello

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 4 veckor
Skriv ut

En ljuv dryck för att skapa en njutningsfylld avslutning på en god måltid...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga med en borste och varmt vatten, för att få bort gifter och vax, torka av dem.
  2. Skala citronerna med hjälp av en potatiskalare. Skala bara av det gula och se till att inte den vita delen av skalet följer med.
  3. Blanda ner citronskalen i alkoholen. Häll över i en glasburk med tättslutande lock. Låt dra i 3-4 veckor. Spriten får sakta smak och färg av citronskalet. Sila därefter vätskan.
  4. Värm socker och vatten tills sockret har löst sig ordentligt. Låt svalna. Blanda med citronspriten, kan njutas direkt, men blir bättre efter någon vecka.
  5. För en syrligare smak kan man pressa citroner och spara citronsaften (i frysen) och använda den till sockerlagen, minska då mängden vatten motsvarande mängden citronsaft. Servera limoncellon iskall. Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.