Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsotto med pecorino och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kokas risotto på röda linser och resultatet blir en kanongod linsotto. Snabbt, gott och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken och eventuellt chilin mjuk. Rör ner linserna och låt dem fräsa med en kort stund. Slå på vinet och låt det koka in, rör om då och då.
  2. Tillsätt tomaterna med all vätska och låt allt koka ihop på mellanvärme. Rör om då och då. Slå på buljongen allt eftersom och låt koka ihop under omrörning tills linserna börjar bli mjuka och vätskan kokat in.
  3. Tillsätt pecorino och rör om tills linsotton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera linsotton med lite mer pecorino och färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.