Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus chilitryffel

 
Skriv ut

Har inte provat detta receptet ännu, men det låter spännande med chili och choklad ihop. Tänk på att chilismaken utvecklas under natten så ta inte mer än högst två röda chilifrukter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål.
  2. Klyv chilipepparn och ta bort kärnorna. Hacka den fint. Blanda grädde och chilipeppar i en liten kastrull och värm till kokpunkten. Ta kastrullen från värmen och låt den stå tio minuter.
  3. Värm grädden försiktigt igen och sila den över den hackade chokladen. Rör med en träsked tills all choklad smält. Häll massan i en folieklädd form och låt den stå kallt till nästa dag.
  4. Rulla massan till kulor och doppa dem eventuellt i smält mjölkchoklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.