Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus nötnougat

 
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150°. Blanda mandlar, pistaschnötter, hasselnötter, kanel och vetemjöl i en bunke.
  2. Smörj en ugnsfast form, ca 20x20 centimeter. Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  3. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp blandningen försiktigt, så att allt smälter. Låt sedan koka kraftigt i cirka 1 minut. Ta av kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smälter.
  4. Häll smeten över nötblandningen och rör om ordentligt. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt nougaten svalna och skär den sedan i mindre bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.