290 kalorier per bit
Denna läckra chokladtårta är sannerligen en frestelse.
Den ger färre kalorier än traditionella varianter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i en rund bakform, 20 cm i diameter.
- Rör margarin och farin till en ljus luftig smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje.
- Bryt chokladen i bitar ner i en kastrull och häll det kokheta vattnet över och värm försiktigt till en slät, tjock sås. Låt svalna något, häll sedan chokladen i äggsmeten och blanda väl.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten tillsammans med yoghurten och vaniljsocker. Blanda väl.
- Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter tills kakan höjt sig och prov med provsticka visar att den är torr inuti.
- Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler. Gör fyllningen undertiden.
- Rör ihop margarin, socker och kakao till en luftig kräm.
Skär kakan i två bottnar. Bred krämen på den undre och lägg på den övre.
- Sikta kakao eller florsocker över och servera.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar