Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lockande chokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

290 kalorier per bit Denna läckra chokladtårta är sannerligen en frestelse. Den ger färre kalorier än traditionella varianter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i en rund bakform, 20 cm i diameter.
  3. Rör margarin och farin till en ljus luftig smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje.
  4. Bryt chokladen i bitar ner i en kastrull och häll det kokheta vattnet över och värm försiktigt till en slät, tjock sås. Låt svalna något, häll sedan chokladen i äggsmeten och blanda väl.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten tillsammans med yoghurten och vaniljsocker. Blanda väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter tills kakan höjt sig och prov med provsticka visar att den är torr inuti.
  7. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler. Gör fyllningen undertiden.
  8. Rör ihop margarin, socker och kakao till en luftig kräm. Skär kakan i två bottnar. Bred krämen på den undre och lägg på den övre.
  9. Sikta kakao eller florsocker över och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.