Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och tomatfylld kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fylld kyckling smakar härligt och blir mycket drygare. Dessutom behöver man inte så mycket tilltugg - kanske bara grönsallad och litet bröd, t ex sprödvärmt pain riche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka färsk kyckling, låt djupfryst kyckling tina något. Ta ur påsen med inkråm. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in kycklingen med kryddblandningen.
  2. Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär allt i tunna klyftor. Blanda lök och tomat och krydda med basilika och salt. Täck botten på en smord, ugnssäker form med tomat- och lökklyftor. Stoppa resten i fågeln och lägg den ovanpå. Klicka över litet matfett.
  3. Stek kycklingen under lock i 175° ca 35 minuter. Ta sedan av locket och stek den ytterligare ca 25 minuter. Öka värmen till 200° de sista 15 minuterna. Pröva med en sticka att kycklingen är genomstekt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 1 februari 2009

    Använde kycklingfile' som jag brynte lite innan jag fyllde formen. Stekte även på löken lite. Supergott med basilika. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.