Dofterna från denna goda gratäng får det att vattnas i munnen; purjo, tomat och kålrabbi tillagas under en knaprig yta av ost.
Instruktioner
- Ansa och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skålla och skala tomaterna och skär dem i skivor. Skölj, skala och hyvla kålrabbin i tunna skivor. Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar.
- Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg i lök, tomater och kålrabbi i lager på lager.
- Strö över soppgrönsakerna. Salta och peppra.
- Blanda mjölk och grädde och häll det över gratängen. Strö först över parmesanost och sedan mozzarellaost. Klicka över matfett.
- Sätt gratängen i mitten av den kalla ugnen och sätt den på 175 grader. Baka gratängen i 40 minuter tills osten har smält och blivit gyllenbrun.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar