Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas köttgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör i en gryta. Putsa grytbitarna om det behövs och skär dem om det behövs. Stek dem tillsammans med löken så de får en stekyta. Häll i champinjonerna och tillsätt buljongtärningen. Tillsätt så mycket vatten att det täcker köttet. Låt koka i ca 1 timme på svag värme. Känn på köttet så att det är mört.
  2. Skala morötterna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i grytan när det är ca 15 min kvar. Häll i grädden och låt den koka med. Smaka av med kalvfond, salt, peppar och gelé. Red såsen till önskad tjocklek.
  3. Dela minimajsen på 3 och lägg i mot slutet. De ska bara bli varma.
  4. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.