En rund och go smörgåstårta, man kan förstås göra den fyrkantig också. Smaken är ju densamma, jättesmarrigt!
Ingredienser
Instruktioner
Kantskär bröden och lägg dem tre och tre bredvid varandra. Lägg en rund bakform som mått över skivorna och skär runt formen.
Blanda samman créme fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, hummerfond, sherry, lax, räkor, ägg, dill och limesaft i en skål. Smaka av med salt, cayennepeppar och peppar. Lägg ett lager bröd i botten på uppläggningsfatet. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred på resten av fyllningen. Täck med det sista brödet.
Blanda färskost, grädde och majonnäs till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bred ostkrämen över tårtan. Så här långt kan du förbereda innan garneringen.
Garnera med räkor och gurka i mitten och med citronskivor, dillkvistar och laxskivor, snurrade till rosor, på kanten. Fäst ruccolasallatsblad runt om tårtans ytterkant. Ställ in smörgåstårtan i kylen till serveringen.
Lyxig och lättgjord,smakar smarr