Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig och läcker smörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En rund och go smörgåstårta, man kan förstås göra den fyrkantig också. Smaken är ju densamma, jättesmarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär bröden och lägg dem tre och tre bredvid varandra. Lägg en rund bakform som mått över skivorna och skär runt formen.
  2. Blanda samman créme fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, hummerfond, sherry, lax, räkor, ägg, dill och limesaft i en skål. Smaka av med salt, cayennepeppar och peppar. Lägg ett lager bröd i botten på uppläggningsfatet. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred på resten av fyllningen. Täck med det sista brödet.
  3. Blanda färskost, grädde och majonnäs till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bred ostkrämen över tårtan. Så här långt kan du förbereda innan garneringen.
  4. Garnera med räkor och gurka i mitten och med citronskivor, dillkvistar och laxskivor, snurrade till rosor, på kanten. Fäst ruccolasallatsblad runt om tårtans ytterkant. Ställ in smörgåstårtan i kylen till serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asasofie 22 oktober 2009

    Lyxig och lättgjord,smakar smarr

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.