Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macadamifylld kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklinglåren fylls med en smakrik bacon- och nötfyllning, ett unikt sätt att avnjuta kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på hög värme. Lägg i bacon och lök och fräs under omrörning cirka fem minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt macadamianötter och persilja och fräs en minut under omrörning tills genomvarmt. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Dra försiktigt av skinnet på varje kycklingben utan att förstöra skinnet. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingbenet och lägg 1 msk av fyllningen i snittet. Pressa ihop köttet och dra tillbaka skinnet över köttet. Fäst med kökssnöre om det behövs och lägg kycklingbenen i en ugnsfast form.
  3. Blanda timjan, citronsaft och resten av oljan i en liten skål. Pensla kycklingbenen med oljan, täck över med plastfolie och kyl i minst tre timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Häll resten av marinaden över kycklingbenen och stek dem i ugnen cirka 30 minuter tills de är gyllene och genomstekta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.