Den här maffiga chokladkakan blir bäst om den får stå svalt ett dygn innan den serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form som rymmer ca 1,2 liter.
- Låt smör och choklad smälta över vattenbad. Rör om sparsamt.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner den smälta chokladblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.
Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Låt kakan svalna ca 20 minuter, stjälp upp den och låt den kallna.
- Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet.
Skeda smeten över kakan och strö på krossad choklad.
Publicerat den
30 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar