Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maffig chokladkaka

 
Skriv ut

Den här maffiga chokladkakan blir bäst om den får stå svalt ett dygn innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form som rymmer ca 1,2 liter.
  2. Låt smör och choklad smälta över vattenbad. Rör om sparsamt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner den smälta chokladblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna ca 20 minuter, stjälp upp den och låt den kallna.
  3. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på krossad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.