Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magnifik morotskaka

 
Skriv ut

En lite annorlunda och nyttigare morotskaka som smakar himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja. Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna. Hacka valnötterna och skala och riv sedan morötterna. Blanda ner morötter och valnötter i smeten. Rör om ordentligt.
  3. Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Topping: Blanda färskost, créme fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål.
  5. Bred blandningen över kakan och dekorera med rivna eller svarvade morötter. Hugg in!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.