Goda bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken.
Instruktioner
- Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta degen i ca 10 minuter.
Låt den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla knutarna i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd.
- Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna på ett galler.
Publicerat den
7 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar