Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd med citron och rosmarin

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Goda bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta degen i ca 10 minuter. Låt den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla knutarna i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd.
  3. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.