Knaprig botten, krämig och lite syrlig fyllning som toppas med marängtoppar. Oemotståndlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mjöl, socker, nötter och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund pajform med löstagbar kant. Låt vila i kylen i 30 minuter. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Fyllning:
Vispa créme fraiche, socker, och citronskal i en skål och häll i pajskalet. Blanda vinbär och potatismjöl, och fördela över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Maräng:
Vispa äggvitorna skummigt. Fortsätt vispa och tillsätt sockret. Vispa till en blank och seg marängsmet.
- Spritsa ut marängsmeten över fyllningen och färgsätt topparna med hjälp av en brännare. Garnera med vinbär.
Publicerat den
21 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar