Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makalös vinbärspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Knaprig botten, krämig och lite syrlig fyllning som toppas med marängtoppar. Oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg mjöl, socker, nötter och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund pajform med löstagbar kant. Låt vila i kylen i 30 minuter. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Fyllning: Vispa créme fraiche, socker, och citronskal i en skål och häll i pajskalet. Blanda vinbär och potatismjöl, och fördela över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Maräng: Vispa äggvitorna skummigt. Fortsätt vispa och tillsätt sockret. Vispa till en blank och seg marängsmet.
  6. Spritsa ut marängsmeten över fyllningen och färgsätt topparna med hjälp av en brännare. Garnera med vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.