Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Kristinas glaserade äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lätt att göra! En favorit på hösten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg, socker och vetemjöl röres ihop (ej vispas) Skala äpplen och skär i tjocka skivor
  2. Smöra och bröda en form med avtagbara kanter Fördela smeten jämt i formen och lägg i äpplena i snyggt mönster i formen.
  3. Klicka ut margarin på smeten, snåla ej med margarin/smöret. Häll på rikligt med pärlsocker
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader tills kakan blivit gyllenbrun

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrG 2 juni 2008

    Verkligen lätt att göra och så gott, du har verkligen superbra recept grabben! //Ingemar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.