Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas havreflarn

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

När jag har ont om tid eller är lite lat, men ändå vill göra lite goda kakor, är det dessa kakor jag gör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och häll det över havregrynen. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och ev vaniljsocker. Rör samman smeten. Klicka ut smeten på smörpappersklädd plåt. Grädda i 175° ca 5 minuter.
  2. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du lossar dem från smörpapperet.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Kicki8 14 juni 2008

    Goda.Brukar ha Gyllenhammars havregryn.

  • marietta 22 november 2008

    De här var goda! Jag hade också i en tesked flytande honung, vet inte om det gjorde nån skillnad men det var gott i alla fall.

  • Hannixah 20 juli 2009

    Gällde att klicka ut små små kakor eftersom de blir gigantiska annars. Flyter ut mkt :) Men SUPER goda. Tack så mkt.

  • erba 21 juli 2009

    Ja, de vill gärna bli lite stora ibland, men det står man ut med för de är goda. Om man vill ha dem lite böjda, så kan man lägga ett smörpapper över en käpp eller ett kvastskaft och sedan lägga kakan på skaftet. Förutsättningen är att kakan fortfarande är ganska varm, så att den böjer sig.

  • flabban 14 maj 2010

    Så goda och så möra. Lade ihop dem med chokladkräm emellan, det blev supergott. En klar favorit. Kommer att baka dom fler gånger. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • tulpankvinnan 26 oktober 2011

    Kanon! Jag gjorde "en stor" ;)

  • erba 26 oktober 2011

    Man kan ha smörkräm emellan också, det är gott.

  • tyrathequeen 2 januari 2012

    Jag hade ca 1 msk sirap i och hade inne dem i ca 7-8 minuter. De blev jättegoda!

  • Shivba 18 december 2012

    Jättegoda och enkla att göra. De här kommer jag göra fler gånger.

  • Evalina1 12 november 2015

    Supergoda! :-) Snabba, enkla och välsmakande. :-) Jag bytte ut 1 msk vetemjöl mot 2 msk potatismjöl då jag p g a specialkost inte äter vetemjöl, men de blev jättebra ändå.

  • erba 12 november 2015

    Bra att du gillade receptet. Det brukar gå fort också jämfört med många andra kakor.

  • LenaBE1 19 november 2015

    Jättegoda! :-) Det här receptet använde alltid min mamma och även jag bakar mina havreflarn efter samma recept, det är enligt mig det bästa receptet som aldrig misslyckas. Precis som du skriver så är det gott att ha smörkräm mellan dubbla havreflarn ibland, viktigt då är att man fyller dem precis innan servering, annars mjuknar havreflarnen. Betyg? själklart en 5:a jag hade gett högre betyg om det vore möjligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.