Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kli-bröd

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Ett nyttigt och gott och lättbakat bröd, som även mina barn älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, häll i mjölken och smula ner jästen. Rör om tills jästen löses upp. Ha i salt och socker. Häll sedan i klimjölet och sist vetemjölet. Knåda allt till en fin deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla bollar och platta ut dem på bakplåten, så de ser ut som runda tekakor. Ta en gaffel och gör hål över hela tekakan. Låt åter igen jäsa under duk i 30 min.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Efter jäsning gräddas de i ugn på mittenfalsen i ca 10 min ( tills brödet fått fin färg).
  3. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.