Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas Saffrans bröd!

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Goda som bara den.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ugnen på 225 grader. Blanda jäst och socker, smält smör och häll sedan i mjölk och värm det till ca 37 grader. Häll sedan över det i jästblandningen. Blanda i salt och kesella, saffran och mjöl efter behag. Låt jäsa i ca 30-40 min eller dubbla storleken. Rulla sedan i längder och forma till lussekusar, tryck i chokladbitar eller russin (går blanda det i degen också). Grädda i ca 25-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.