Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få in lite mer grönt på julbordet. Smakkombinationen är ljuvlig i dessa vegetariska frikadeller - prova! Tillsätt några droppar vatten om smeten blir väldigt smulig, äggens storlek gör att konsistensen kan variera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål.
  2. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt. Forma ca 20 bollar med blöta händer.
  3. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6-8 minuter. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.