Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lite kladdig kaka som med fördel kan bakas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

* Vispa ägg och socker pösigt * Skålla, skala och mal mandeln.Hacka hasselnötterna. Hacka mandelmassan. * Rör ner aprikospure, mandel,nötter och mandelmassan i äggsmeten. * Smält smöret och rör ner det i smeten. * Sikta ner mjölet och bakpulvret i smeten. * Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. * Häll smeten i en form med löstagbara kanter. * Grädda i ca 40 min. Låt stå i formen ett par timmar. * Pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.