Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

God till mellanmål eller kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Skålla och skala mandeln innan du mal ner dem. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner mandeln, mjölet, smöret och rivet citronskal.
  3. Häll smeten i en bröad form.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  5. Låt kakan svalna och pudra på florsocker. Ät gärna med grädde och sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.