Fruktig mandelkaka med mandlar, päron och lingon som serveras med romgrädde. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter. Ej provat själv
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form, cirka 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassa och citronskal. Rör ner blandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen.
- Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, cirka 45 minuter. Prova med sticka.
Låt svalna.
- Romgrädde: Vispa grädden och smaksätt med rom och florsocker. Servera kakan med romgrädden.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar