Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med päron och lingon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fruktig mandelkaka med mandlar, päron och lingon som serveras med romgrädde. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter. Ej provat själv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form, cirka 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassa och citronskal. Rör ner blandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen.
  4. Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, cirka 45 minuter. Prova med sticka. Låt svalna.
  6. Romgrädde: Vispa grädden och smaksätt med rom och florsocker. Servera kakan med romgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.