Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Med mycket gott i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mandelsorterna fint i matberedare. Tillsätt äggvitan och fortsätt köra på medelhög hastighet tills allt blandats.
  2. Tillsätt florsocker, likör och saffran och kör allt till en jämn smet som du häller i en spritspåse. Spritsa eller fördela med sked så att det blir femkronorsstora klickar på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem stå i rumstemperatur i 12 timmar tills de hårdnat på ytan.
  3. Grädda i ugn på 175 grader i 20 minuter eller tills kakorna är ljusbruna. Låt dem svalna och pudra rikligt med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.