Festtårta utan mjölk och gluten. Muscovado ger läcker karamellsmak, men vanligt socker kan också användas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Häll äggvitor, socker och citronjuice i en rostfri bunke.
- Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten.
- Vispa med elvisp till marängmassan är riktigt fast och skålen kan vändas utan att smeten faller ut.
Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa en stund.
- Grovriv mandelmassan och vänd försiktigt ner den i marängsmeten.
- Olja ett bakplåtspapper och pudra med lite potatismjöl.
- Bred ut hälften av smeten till en avlång botten, 15x30 cm.
- Spritsa med en grov tyll eller klicka ut resten av smeten ytterst runt kanten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ timme. Stäng av ugnsvärmen, öppna luckan och låt marängen stå kvar i ugnen på eftervärmen medan ugnen svalnar.
- Smält chokladen och ringla eller pensla över tårtans botten.
Låt stelna.
- Garnera tårtan med bär, äpple och citronmeliss strax före servering.
- Bjud med vispad grädde.
Publicerat den
22 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar