Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmarängtårta med rabarber

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar bra att servera som den är, eller med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln och mixa den fint i en matberedare. Vispa upp äggvitan med sockret. Ta bort 1/3 av smeten och lägg i en skål och ställ vid sidan om. Blanda mandeln med smeten.
  2. Bred ut i en smord form och grädda i 175 grader i 15 minuter. Koka upp lite vatten med lite råsocker. Låt rabarbern koka en liten stund, häll av. Häll rabarbern över den förgräddade botten och bred resten av äggvitan över. Höj ugnen till 200 grader och sätt in i ugnen i ca 15 minuter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.