Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmusslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Fyll musslorna med syrligt och sött, ett fräscht alternativ till sylten och grädden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln eller kör den till mjöl i matberedaren. Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning.
  2. Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skär degen i skivor och tumma ut i smorda metallformar.Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter.
  5. Förvara torrt fram till servering. Fyll sedan formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Dekorera gärna med passionsfrukt och physalis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 8 december 2008

    Jättegoda och spröda. Vi glömde bittermandeln men saknade den inte. Åt dem på det gamla goda sättet med sylt och lättvispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.