Fyll musslorna med syrligt och sött, ett fräscht alternativ till sylten och grädden.
Instruktioner
- Mal mandeln eller kör den till mjöl i matberedaren.
Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning.
- Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär degen i skivor och tumma ut i smorda metallformar.Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter.
- Förvara torrt fram till servering.
Fyll sedan formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Dekorera gärna med passionsfrukt och physalis.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda och spröda. Vi glömde bittermandeln men saknade den inte. Åt dem på det gamla goda sättet med sylt och lättvispad grädde.