Saftig tårta med mandel och len mousse som dekoreras med färgglada granatäppelkärnor. En tårta som passar lika bra som dessert som till fikat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en bakform ca 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan och tillsätt smöret. Rör blandningen vit och porös. Dela äggen och lägg vitorna i en ren och fettfri bunke. Rör ner äggulorna i mandelsmeten, en i taget.
Tillsätt finhackad mandel i smeten. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör om.
- Diska vispen ren och fettfri. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa ytterligare en kort stund så att sockret fördelas jämnt i marängsmeten.
- Vänd ner äggviteskummet i mandelsmeten och rör åter mycket varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Låt svalna en stund i formen innan kakan stjälps upp för att kallna.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den vita chokladen. Rör ner blandningen i den vispade grädden, rör till slät konsistens.
- Bred krämen jämnt över kakan och garnera med granatäppelkärnor.
Publicerat den
19 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar