Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangosmulpaj (Mango Crumble Pie)

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Förutom mango är pajen fylld med gul kiwi, som ger en syrligt frisk brytning till mangon. Det går naturligtvis även att använda grön kiwi, men den gula smakar som en blandning av banan, hallon och ananas och saknar den gröna kiwins bittra eftersmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Rör ned de torra ingredienserna och blanda ihop till en smulig deg.
  2. Skala mangon och kiwifrukterna. Skär loss mangons fruktkött från kärnan och tärna det grovt. Skär kiwifrukterna i mindre bitar.
  3. Strö hälften av smuldegen i ett tunt lager i botten av en pajform, ca 24 cm i diameter. Fördela frukten i ett jämnt lager över smulorna och avsluta med resten av smuldegen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.